T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2 - 8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

                                             LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

        Lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulması oldukça önemlidir. Çünkü lösemili çocuklarımızın en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur. Lösemili Çocuklar Haftası, minicik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sevgi ile kucaklaşacağı, toplumsal farkındalığın sağlanacağı bir haftadır.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İYİLEŞİR Mİ?

        Bizim açımızdan lösemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ancak yüzde 10-20'lik grupta, hastalık ne yazık ki tekrar edebilir. İki yıl sonra hastalığın tekrarlama riskinin çok azaldığı, beşinci yıldan sonra ise bu riskin olmadığı düşünülüyor.

LÖSEMİ KAÇ AYDA GEÇER?

        Lösemi hastalığında, hastaların bağışıklık sistemi düşük olduğu ve kan verme ihtiyacı olduğu için, sürekli göz önünde ve doktor kontrolünde olmaları gerekir. Ayakta tedavi ile birlikte tedavi toplam iki yıl sürebilir. Hasta iki yıl boyunca hastalığın nüksüne karşın yakın takip altında tutulur.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR NASIL BESLENİR?

         Dengeli beslenme dediğimizde yeterli ve sağlıklı meyve- sebzeleri, tahılları, az yağlı et, yumurta, süt ve süt ürünlerini içeren, şeker ve tuz miktarı az olan gıdalar anlaşılmalıdır. Süt, peynir, yoğurt iyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır.

LÖSEMİ  HANGİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ?

          Lösemi tanısı alan hastaların birçoğunda D vitamini eksikliği saptandığı gibi, D vitamini eksikliğinin devam etmesi tedavi başarısını da olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca yapılan laboratuvar çalışmalarında; D vitaminin bazı lösemi hücrelerine etki gösterdiği bilinmektedir.

 Kaynak : LÖSEV

31-10-202331-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 07:31 - Görüntülenme: 78
Kaynak: LÖSEV
  Beğen | 1  kişi beğendi